Opdrachten voor de Brabant Robot Challenge 2018

Brabant Robot Challenge - Logo's bedrijven BRC 2018 - opdrachten

Centrale 24

Centrale24 is de persoonlijke dienstverlener in de voorzorg. Via onze centrale bieden we iedere vorm van bereikbaarheid, luisterzorg en cameratoezicht tot persoonsalameringen dwaaldetectie. We doen dat in delen of Full service, binnen de muren van de zorgaanbieder of bij mensen thuis.

Opdracht: Hoe kunnen we zorgen dat mevr. van Veldhoven op haar oude dag met haar beperkingen, kan wonen en leven waar zij dat wil met behulp van robotica? Met alle voordelen voor haarzelf maar ook voor haar netwerk en de maatschappij. Het basisissue is veiligheid.

Provincie Noord-Brabant

Met het programma Sociale Veerkracht werkt de provincie Noord-Brabant er samen met andere partijen aan dat meer Brabanders kunnen delen in, en bijdragen aan een goede kwaliteit van leven in Brabant. Dit doen we door sociale initiatieven te versterken en van hen te leren, een lerend netwerk te realiseren en nieuwe kennis te ontwikkelen.

Opdracht: Bouw een scan waarbij medewerkers in de zorg zich kunnen voorbereiden op een toekomst met robots in hun werkveld.

ElisabethTweeSteden Ziekenhuis Tilburg / Coöperatie Neurochirurgie Brabant

De Cooperatie Neurochirurgie Brabant bestaat reeds 67 jaar en is verantwoordelijk voor de neurochirurgische zorg in de provincie Noord Brabant en landelijk voor sommige hoog technologische behandelingen van hersenaandoeningen . De hoofdlokatie van de Cooperatie Neurochirurgie Brabant is het ElisabethTweestedenZiekenhuis (ETZ).

Opdracht: Welke robot is het meest geschikt voor toepassing in de neurochirurgie en levert het gebruik van deze robot nu ook daadwerkelijk voordelen op ten opzichte van de reguliere procedures?

Vivent

Vivent is een zorgorganisatie waar de kernwaarde Gastvrijheid, Eigenaarschap, werkplezier en aandacht centraal staan.

Opdracht: Welke robotica kunnen van invloed zijn op het verlagen van de werkdruk bij medewerkers met daarbij een minimaal gelijkblijvende kwaliteit van zorg voor onze cliënten?

BlueJay / Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Blue Jay Eindhoven is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Achttien gemotiveerde studentenwerken werken samen aan een innovatie, namelijk: een indoor, autonome en interactieve drone die in de toekomst kan worden ingezet in de gezondheidszorg. Ze werken intensief samen met de Veilighiedsregio Brabant-Zuidoost. VRBZO is belast met de (basis-) brandweerzorg in de regio Zuidoost-Brabant.

Opdracht: Een brand in woning ontwikkelt zich binnen 3 min. tot uitslaande woningbrand. Toekomst om slachtoffers te voorkomen is inzetten op techniek (zoals Blue Jay): Sneller ontdekken, Sneller waarschuwen van de bewoner, Sneller blussen, Sneller alarmeren verpleging en brandweer. Hoe kunnen we dit bewerkstellingen met behulp van een bestaande Blue Jay drone.

Van Neynsel

Van Neynsel is een moderne ouderenzorgorganisatie met ruim 850 medewerkers en 400 vrijwilligers waar Goed leven centraal staat. Wij bieden alle vormen van wonen, zorg, welzijn en activiteiten vanuit de vier locaties in ‘s-Hertogenbosch en in Vught aan voornamelijk senioren uit ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Goed leven betekent dat ouderen verder kunnen met hun eigen leven, ook als dat leven verandert.

Opdracht: Kom tot een advies waarbij jullie aangeven welke mogelijkheden er al bestaan voor het automatiseren van verschillende taken in de zorg, met betrekking tot de schoonmaak (het dweilen van gangen), de medicatie (de medicijnkar door de gang duwen), de zorg (tillen van ouderen, wassen, het aanbrengen van een steunkous) en welzijn (gezelschap en animatie). Probeer in het advies na te gaan hoe deze – al bestaande – technologische oplossingen (eventueel met kleine aanpassingen) juist kunnen bijdragen aan de gastvrijheid van de instelling.