Brabant Robot Challenge 2020 van start

Brabant Robot Challenge 2020

Op 9 maart maken 5 bedrijven en instellingen hun opdracht bekend aan 35 studenten van diverse opleidingen van hogescholen en universiteiten in Noord-Brabant; Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

De opdrachten voor de studenten gaan over robotica in de gezondheidszorg en zijn van Brabantzorg, BlueJay/Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Vitalis, Máxima Medisch Centrum en Farel.

 “Hoe kunnen we de brandveiligheid bij events waarborgen met behulp van een drone?” of “Hoe kunnen we de communicatie in de operatiekamer verbeteren nu de chirurg een joystick van een robot bedient en niet meer aan de operatietafel staat?” zijn voorbeelden van opdrachten waar studenten zich in de periode van 9 maart tot 10 juni over buigen.

Deze Challenge is een leergang waarbij studenten werken in multidisciplinaire projectgroepen aan het oplossen van een vraagstuk van een bedrijf of instelling rondom robotica in de zorgsector. Lectoren en hoogleraren verzorgen lezingen en tutoren begeleiden de studententeams.

Het resultaat van de opdrachten zal door studenten gepitched worden op de vakbeurs Vision, Robotics & Motion op 10 juni van 15 tot 16.30 uur in Koningshof Veldhoven.

Hoogleraar Ton Wilthagen van de Tilburg University zal een lezing geven over hoe onze banen veranderen met de komst van robotica. PhD Lisa Rombout gaat in op hoe de intimiteit tussen mensen veranderd door technologie.

Aanmelden is verplicht voor dit gratis event